85 bostadsrätter i Barkarbystaden

I Kvarteret Svea 2 har BRABO uppfört 85 bostadsrätter med storlekar från 1 rum och kök om 36 kvm till 4 rum och kök om 106 kvm. Lägenheterna kännetecknas av ljusa, öppna planlösningar, generös takhöjd och närhet till innergården. Tack vare kvarterets nord-sydliga axel befinner sig lägenheternas balkonger och uteplatser i bästa möjliga läge med både morgon- och kvällssol. De större, genomgående lägenheterna har umgängesytor mot gården liksom mot gatan.

Huset är utrustat enligt BRABO aktiv-konceptet. I föreningens ljusa och välutrustade gym/spa med fönster mot gatan kan de boende träna och koppla av utan kostnad. I fastigheten finns även ett hobbyrum, garage med 66 parkeringsplatser samt en bilpoolsbil och lånecyklar.

Fotograf: Åke Eson Lindman

Projektfakta

Antal lägenheter: 71
Lägenhetstyper: 1-4 rum och kök
Lägenhetsstorlekar: 36-106 kvm
Inflyttning: 2016

Område

Barkarbystaden i Järfälla erbjuder ett fantastiskt läge i norra Stockholm med närhet till arbetsplatser, handel och kommunikationer. Barkarbystaden byggs på det som tidigare var Barkarby flygfält och ligger alldeles intill Barkarby handelsplats med bland annat IKEA, ICA Maxi, Stadium och Bauhaus.

Pendeltåget ligger på promenadavstånd och till Stockholms central tar det 18 minuter med tåget. Från och med 2024 kommer det finnas två nya tunnelbanestationer på den blå linjen i området – Barkarbystaden och Barkarby Station.

Förutom handel och service finns också närhet till natur, grönområden, löparspår, skidbacke samt badmöjligheter i mälaren. I Barkarbystadens rutnät av gator växer fler och fler butiker fram och stadslivet blir mer hela tiden mer påtagligt. I BRABOs Kvarteret Svea finns bland annat ett kafé, en skräddarmästare, en skönhetssalong och en trafikskola.

 • Butiker & service

  400 meter till Barkarby Handelsplats med bland annat IKEA, Lekland, Apotek, ICA Maxi, Clas Ohlson, XXL, Intersport och Systembolaget.

 • Kommunikation

  18 minuter till Stockholms central med Pendeltåg från Barkarby station. T-banestation Barkarbystaden blir färdig 2024.

 • Sjukvård

  250 meter till Flottiljens vårdcentral.

 • Träning

  350 meter till Nordic Wellness gym. 2 km till Veddestavallens idrottsanläggning.

 • Restauranger

  Ca 200 meter till bland annat Pizza Hut, Burger King, Grekisk Kolgrill och Sushi.

 • Skidbacke

  15 minuter med bild till Brukets slalombacke.

 • Bad

  14 minuter med bil till Mälaren och Brukebadet.

 • Friluftsliv

  1,3 km till Järvafältets naturreservat med bland annat motionsspår, rastplatser, vandringsleder och skidspår.

 • Förskola & skola

  250 meter till Karlslund Förskola. 300 meter till Herrestaskolan F-5.