Elcykelpool med smarta lås

Med konceptet BRABO aktiv har vi länge skapat lösningar för att uppmuntra våra boende till ett aktivt stadsliv och en hållbar livsstil. En av våra senaste lösningar är en elcykelpool där våra boende får tillgång till elcyklar med smarta lås som styrs via en app. Cyklarna används flitigt och bidrar även till minskade utsläpp av koldioxid då det blir lättare för de boende att välja cykel istället för bil inom kortare resor.

 

BRABO Elcykelpool bidrar till följande av FN:s globala mål kopplat till Agenda 2030:

Elcyklar som bokas och upplåses via app

BRABOs elcykelpool består av elcyklar som är utrustade med lås som har inbyggd GPS och stöldlarm och som styrs via en mobilapp.

Som boende i ett BRABO-hus med elcykelpool kan man registrera ett konto i appen LINKA GO och därefter se om det finns några elcyklar lediga i husets cykelrum. Det går att boka en cykel via appen innan man går till cykelrummet så att ingen annan hinner före.

Inbyggd GPS och stöldlarm

Tack vare inbyggd GPS i cykellåset går det för användarna att pausa åkturen och låsa cykeln var som helst, men för att kunna avsluta cykelturen måste cykeln vara placerad i cykelrummet. Cykellåsen har även inbyggt stöldlarm som tjuter om en låst cykel flyttas, vilket gör det svårt för tjuvar att stjäla en parkerad cykel.

Så fungerar det

Se lediga elcyklar och boka i appen
Scanna QR-koden på cykeln
Låset öppnas och du kan börja cykla!