Hälsovägen

120 bostadsrätter i expansiva Flemingsberg, Huddinge

Intill Huddinge sjukhus på Hälsovägen i Flemingsberg planerar BRABO ca 120 bostadsrättslägenheter, ritade av Thomas Eriksson Arkitekter (TEA).

Vi på BRABO har utarbetat ett koncept för att skapa ett smartare och mer hälsosamt boende – BRABO aktiv. Detta innebär att de boende har fri tillgång till ett topputrustat gym med bastu i huset, samt att lägenheterna är planerade för ett aktivt och praktiskt liv. I bottenplan finns ett garage som är tillgängligt via hiss och på baksidan av kvarteret ligger föreningens gröna och avskilda gård.

Projektfakta
Antal lägenheter: ca 120
Lägenhetstyper: 1-4 rum och kök
Lägenhetsstorlekar: 29-98 kvm
Säljstart: Enligt senare besked
Inflyttning: Preliminärt 2024

I Flemingsberg utvecklas en inspirerande mötesplats med människan i centrum. Här växer en urban stadsmiljö fram med närmare 12 000 nya bostäder, 20 000 arbetsplatser och en ny central stadskärna med handel, kultur och service. Här vill man skapa ett långsiktigt hållbart samhälle, med levande stadsmiljöer, och en närhet till grönska och rekreation.

Området kring Huddinge Sjukhus är ett av Sveriges mest expansiva kluster inom Life Science och är dessutom utsett till en av Stockholms framtida regionala kärnor.

Stockholm Central nås på 18 minuter med pendeltåg och till Södra Station tar det endast 15 minuter. Det är gångavstånd till pendeltåg och bussar, samt till Karolinska Universitetssjukhuset och Södertörns högskola. Det byggs mer än någonsin i Flemingsberg; nya bostäder, företag, affärer, forsknings- och utbildningscentra.

För den som gillar en aktiv fritid finns många alternativ. Visättra sportcenter med bland annat ishockey, fotbollsplaner och tennis. Flemingsberg med belysta skidspår och motionsspår i omväxlande terräng. I Flottsbro, 4,5 km bort, finns friluftsområde med skidbacke, bad m.m.

 • Butiker & service
  200 meter till Flemingsbergs centrum med ca 20 butiker som säljer kläder, presentartiklar och mat. 800 meter till ICA Maxi Stormarknad.
 • Kommunikation
  500 meter till Flemingsberg station. Härifrån tar du dig med pendeltåg till Stockholm Central på 18 minuter eller till Södra Station på endast 15 minuter.
 • Sjukvård
  100 meter till Huddinge sjukhus.
 • Träning
  150 meter till närmsta gym. Till Visättra sportcenter är det endast 1,6 km. Här finns konstfrusen ishockeyrink, fotbollsplaner, tennisbanor, promenadvägar och andra aktiviteter som lockar både ung och gammal sommar som vinter.
 • Restauranger
  Längs Hälsovägen finns en rad olika restauranger och caféer att välja bland.
 • Bad
  4,2 km till Stendalsbadet. 4,5 km till Flottsbro med strandbad och långa bryggor.
 • Friluftsliv
  Flemingsberg har både belysta skidspår och motionsspår i omväxlande terräng. Flottsbro friluftsområde är känt för sin alpina skidbacke vintertid och bad, stuguthyrning, camping och mountainbikebanor sommartid.
 • Förskola
  500 meter till närmsta förskola.
 • Skola
  600 meter till närmsta grundskola. NTI Gymnasiet, Södertörns högskola och Karolinska Institutet Campus Flemingsberg finns även i närheten av Hälsovägen.

Samtliga illustrationer och uppgifter är preliminära och vi förbehåller oss rätten till ändringar.