160 hyresrätter nära vattnet i centrala Norrköping

Med attraktivt läge vid Norra Promenaden och med närhet till både vattnet, city och resecentrum planeras BRABOs första kvarter i Inre hamnen.

Kvarteret har ritats av ÅWL arkitekter och planeras med bland annat gym och co-working space för de boende. Utrymmena mellan husen har ritats av det Köpenhamnsbaserade arkitektkontoret Gehl som är känt för sin mångåriga erfarenhet och kunskap om hur man bygger städer som skapar liv mellan husen.

Stadsutvecklingsprojektet Inre hamnen består av flera etapper och inkluderar flera byggherrar. BRABO beräknar att bygga bostäder i 3-4 etapper samt kontor i stadsdelen. Totalt beräknas Inre hamnen att rymma cirka 3000 bostäder och hundratals arbetsplatser i en mängd olika verksamheter: skolor, butiker, restauranger, caféer och andra besöksmål. Det gör att stadsdelen lever såväl dag- som kvällstid, året runt. Precis norr om Inre hamnen planeras för att öppna upp och tillgängliggöra ett stort parkområde runt Johannisborgs Slottsruin för konserter, utflykter, motion och friluftsaktiviteter.

Projektfakta

Upplåtelseform: Hyresrätt
Lägenhetsstorlekar: 1-4 rum och kök
Inflyttning: Preliminärt 2025

Intresseanmälan Inre hamnen

Område

Inre hamnen ligger i ett av Norrköpings bästa och mest centrala lägen och är ett stort stadsutvecklingsprojekt i kommunen.

Området är beläget vid Motala ström nära city, resecentrum, promenaderna och den framtida stadsparken Johannisborg. Härifrån är det nära till restauranger, butiker, skolor liksom till buss- och spårvägskommunikation.

 • Butiker och service

  Promenera in till city där du hittar en mängd olika butiker, bland annat i köpcentrumet Spiralen. Till Ingelsta Shopping är det ca 5 min med bil.

 • Kommunikationer

  Utmärkta buss- och spårvagnskommunikation. Inre hamnen ligger dessutom i nära anslutning till Norrköpings nya resecentrum med Ostlänken.

 • Restauranger

  En kort promenad till city och du finner en mängd olika caféer och restauranger. När Inre hamnen är färdigställt kommer flera nya restauranger att finnas på plats.

 • Träning

  10 minuters promenad till gymmet SATS. 700 m till Saltängens IP.

 • Förskola och skola

  200 m till Strandgården förskola. 1 km till Malmska skolan. Flera andra förskolor och skolor finns i närområdet.

 • Friluftsliv

  Ca 2 km till Folkparken. Ca 3 km till elljusspåren i Himmelstalund.

En levande innerstad för hela Norrköping

Med attraktivt läge vid vattnet och gångavstånd till morgondagens resecentrum växer en ny del av innerstaden fram i Norrköping. I Inre hamnen skapas en härlig stadsmiljö med en blandning av bostäder, arbetsplatser och besöksmål: badplatser, småbåtshamn och nya kanaler kommer att sträcka sig in i området och ge en skön vattenkontakt i stadsdelen