115 bostadsrätter i Haga Norra, Solna (slutsålt)

Här bor du nära Vasastan med Hagaparkens vatten och natur som närmsta granne. Du har 4 minuter till Odenplan och 7 minuter till city med pendeltåg. När tunnelbanan kommer till Arenastaden planeras en uppgång några minuters promenad från Haga Norra. När kärnan står färdig rymmer den 2 000 boende och 5 000 arbetande. Den nya omsorgsfullt utformade huvudgatan kommer att ge plats åt en matgränd, aktivitetsytor för boule och uteserveringar med dynamik och värme året om.

Projektfakta

Antal lägenheter: 115 st
Lägenhetstyper: 1-4 rum och kök
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Lägenhetsstorlekar: 30-100 kvm
Inflyttning: Maj-sep 2022

7 minuter till city och granne med Hagaparken

Haga Norra ligger i ett fantastiskt läge nära Stockholms innerstad. Härifrån tar du dig till Odenplan på 4 minuter och till Centralen på 7 minuter med pendeltåg.

Några minuters promenad österut hittar du Hagaparken – en unik destination med museum, slott och paviljonger i naturskön omgivning. Åt andra hållet ligger Råsunda med charmiga butiker och ett levande stadsliv. Men även om innerstan och arenastaden ligger minuter bort, tror vi att du kommer att vilja spendera mest tid i och omkring Haga Norra. Det är helt enkelt för trevligt för att låta bli.

 • Butiker & service

  I de nya kvarteren i Haga Norra kommer det finnas gatuhandel med bra blandning av butiker, caféer och restauranger. Tio minuter bort ligger Mall of Scandinavia med över 200 butiker.

 • Kommunikation

  4 minuters promenad till Solna Station där du tar dig till T-centralen på 7 minuter eller Odenplan på 4 minuter. Tvärbanan tar dig till Solna centrum på 2 minuter och Sundbybergs centrum på 7 minuter. Ett tiotal busslinjer passerar även området. När tunnelbanan kommer till Arenastaden år 2028 planeras en uppgång i närheten av Haga Norra, vilket kommer att öka tillgängligheten ytterligare!

 • Träning

  De boende i BRABO-lägenheterna kommer ha tillgång till gratis gym i huset. Till SATS Frösunda är det ca 500 meter. 1 km till Klättercentret Solna. 1,5 km till Vasalundshallen med simning, sporthall och två gymnastiksalar.

 • Friluftsliv

  Grön motion, spontansport eller utomhuslek, Haga Norra gränsar till Hagaparken med 144 hektar natur.

 • Förskola & Skola

  En förskola kommer uppföras i Haga Norra när stadsdelen är färdig. Det finns även flera förskolor, skolor och gymnasium i Solna.

Lägenheterna har varma och ljusa toner valda utifrån det skandinaviska ljuset

Exklusiva lägenheter med genomtänka materialval

De första kvarteren i Haga Norra håller nu på och reser sig ovanpå Bilias nya showroom.

Lägenheternas material och kulörer är valda utifrån det skandinaviska ljuset, med varma och ljusa toner. Väggarna och köken har varmgrå kulörer, som bryts av med vita detaljer och vita tak. Golven är även de ljusa och av mattlackad ask.

Välutrustade badrum

Badrummen är helkaklade med grå granitkeramik på både väggar och golv, för ett gediget och naturligt intryck. En rund bakbelyst spegel, och svarta stilrena beslag och handdukstork, förhöjer den lyxiga känslan i badrummen.

Badrummen är helkaklade med grå granitkeramik

Virtuell lägenhetsvisning

Co-working space, gym & hobbyrum ingår

Bostäderna byggs med utgångspunkt i konceptet BRABO aktiv där du som boende kommer ha tillgång till gemensamma ytor som gym, relaxavdelning, hobbyrum och även co-working space för dig som driver eget eller vill kunna jobba hemifrån i en kreativ miljö.

Co-working space finns för de boende i Haga Norra, kostnadsfritt såklart!

Välutrustat gym under samma tak som ditt boende

Vila, vardag och fest på taket

Ett hem med plats för alla dina behov är ett hem med ytor för vila, vardag och fest. Därför finns din bostadsrättsförenings egna takterrass tillgänglig för dig, som en fredad zon för avkoppling eller nya möten. På terrassen, som dessutom är uppvärmd, hittar du gasolgrill, grönska och mysiga sittgrupper.

Takterrassen i Haga Norra etapp 2 ligger i högt läge med utsikt mot Hagaparken

Huset

Fantastisk utsikt mot Vasastan från de högre våningsplanen i Haga Norra etapp 2
Innergården till Haga Norra etapp 2 är lummig och grön

Stadsdelen Haga Norra

Haga Norra ska bli Stockholms mest trivsamma stadsdel

Här kommer 2 000 människor bo och 5 000 arbeta när stadsdelen är helt färdigställd om några år. Visionen är att en skön matgränd, öppen året om, ska samsas med aktivitetsytor på huvudgatan Matildatorget. Där finns plats för boule och ett glas vin, eller varför inte en kopp kaffe på en av gatans uteserveringar.

Kommande matgränd i Haga Norra (Visionsbild)
Längs nya Matildatorget finns plats för uteserveringar och aktiviteter (Visionsbild)

Hållbarhet

Bostäderna i Haga Norra är certifierade med kvalitetsstämpeln Green Building. Det innebär att bostadshusens förbrukning är 25% lägre än nivån för nybyggnadskraven. Vi har även solceller på taket som producerar el till fastigheten.

Utöver att bygga klimatsmarta bostäder klimatkompenserar vi också för tillverkningen av byggnadsmaterial, alla byggtransporter och andra utsläpp.

Köken i Haga Norra är en perfekt kombination av innovation, hållbarhet, design och miljö. När den finska köksleverantören Puustelli funderade på hur man skulle kunna minska köksindustrins miljöpåverkan gjorde man det efter 3R-principen (reduce, reuse, recycle). Detta resulterade bland annat i ett ramverk tillverkat av biokomposit som förutom att vara otroligt tåligt är 63% lättare än en traditionell köksstomme. I kombination med närproducerande underleverantörer är alltså även transporterna genomtänkt miljövänliga.

Köken är hållbara, återvinningsbara och bra för både människa och miljö. Stommen och strukturen kan monteras upp och ner om och om igen utan att materialet försvagas.

Samtliga illustrationer och uppgifter är preliminära och vi förbehåller oss rätten till ändringar.

Utvecklingen av Haga Norra sker i samarbete med: