Med konceptet "BRABO aktiv" skapar vi bostäder för ett aktivt stadsliv

Vårt koncept BRABO aktiv syftar till att skapa gemenskap och aktivitet för våra boende, samtidigt som vi skänker trygghet till omkringliggande gaturum genom levande bottenvåningar. Detta koncept är en av flera byggstenar för att skapa socialt hållbara platser.

Läs mer om våra exempel på hur vi jobbar med BRABO aktiv för att skapa socialt hållbara platser i våra hus, men också i områdena runt omkring.

Konceptet BRABO aktiv bidrar till följande av FN:s globala mål kopplat till Agenda 2030:

Gym för aktivitet och sammanhållning i huset

Ett gym är något vi bygger i de flesta av våra hus. Det gör att boende lättare hinner med träningen och det skapar dessutom en fin gemenskap och sammanhållning i huset. När vi frågade 765 personer om de skulle träna oftare än vad de gör idag om de hade ett gym i sitt flerfamiljshus? svarade 61% ja. För oss är detta ett tecken på att boende idag efterfrågar bra förutsättningar för att kunna leva ett aktivt stadsliv, och vi vill göra allt för att underlätta.

Co-working space för studier och hemmajobb

På senare år har vi börjat införa co-working space i våra hus. Det har visat sig vara ett mycket efterfrågat utrymme, speciellt när arbete hemifrån blir allt vanligare. Även co-working space har visat sig bidra till gemenskapen i huset och vi hoppas att andra branschaktörer blir inspirerande till att göra samma sak.

Hobbyrum för skapande

I de flesta av våra projekt har vi uppfört hobbyrum som gör det lätt att till exempel plantera om växter, laga cykeln, valla skidorna eller snickra. Det gör att de boende kan ta hand om sin utrustning eller hålla på med fritidsintressen som inte får plats i lägenheten. Istället för att göra sig av med gamla prylar eller möbler kan man här ge de ett nytt liv!

Elcykelpool för boende

Med BRABO Elcykelpool får våra boende tillgång till elcyklar med smarta lås som styrs via en app. Tack vare inbyggd GPS i cykellåset går det för användarna att pausa åkturen och låsa cykeln var som helst, men för att kunna avsluta cykelturen måste cykeln inom 24 timmar vara placerad i cykelrummet.

Läs mer om hur vår elcykelpool fungerar här.

Relaxavdelning för avkoppling

I våra projekt bygger vi oftast in en relaxavdelning med bastu, duschar och lounge i anslutning till husets gym. Att kunna koppla av efter ett träningspass eller en lång dag på jobbet är viktigt för en bra balans i livet.

Takterrass för umgänge och gemenskap

De gemensamma takterrasserna i våra hus finns till för avkoppling eller nya möten med grannar. Vi brukar inreda takterrasserna med utekök, gasolgrill och mysiga sittgrupper.

Aktivitetspark för spontanidrott bland unga

Vi på BRABO har tillsammans med Upplands Väsby kommun utformat Vilunda aktivitetspark med 4 000 kvm av skatepark, pumptrack, utegym, klättervägg, dansyta och lekpark. Parken har blivit mycket populär och har ökat tryggheten i området, samtidigt som det skapat en mötesplats för barn och ungdomar som främjar spontanidrott. Sedan invigningen har vi varje sommar anställt sommarjobbare som lånat ut skateboards, sparkcyklar och hjälmar till alla besökare.

Läs mer om Vilunda aktivitetspark här.

Löprunda för gruppträning med nya möten

Vi vill skapa trygghet, aktivitet och spontana möten mellan människor. Därför har vi i några fall anordnat gemensamma löprundor med en BRABO-tränare för boende i området med utgångspunkt från våra gym.