Utveckling av aktivitetspark i Upplands Väsby

BRABO har länge drivit idén om att utveckla området kring Vilundaparken i Upplands Väsby. Under 2016 inleddes ett samarbete med kommunen för att gemensamt verka för att utforma koncept idéer och visioner för området. Två år senare stod den nya 4 000 kvm stora aktivitetsparken klar med skatepark, pumptrack, utegym, klättervägg, dansyta och lekpark.

Vilunda aktivitetspark bidrar till följande av FN:s globala mål kopplat till Agenda 2030:

Bemannas av lokala sommarjobbare

 

Parken har blivit mycket populär och har ökat tryggheten i området, samtidigt som det skapat en mötesplats för barn och ungdomar som främjar spontanidrott. Sedan invigningen har vi varje sommar anställt sommarjobbare som lånat ut skateboards, sparkcyklar och hjälmar till alla besökare, helt gratis!

Aktivitetsparkens innehåll

Det 4 000 kvadratmeter stora området innehåller en mängd olika aktiviteter:

1. Utegym: Utegym och hinderbana med redskap med övningar för styrka, spänst och koordination.

2. Lekpark:Ett lekområde på 1 200 kvm för de lite yngre. Lek och kreativitet flödar fritt kring de små bygg­naderna av konstnären Tor Svae.

3. Klättervägg:Klättring är en växande sport som många vill prova på. Här finns en 
4 meter hög klätterklippa med möjlighet att testa sina färdigheter.

4. Skatepark:800 kvm med ramper och rails för skate och kickbike. Parken skall fungera både för nybörjaren och den erfarne åkaren. Den första av två stora skatesatsningar i Upp­lands Väsby.

5. Dansyta: Dans, rörelse och workout är populärt i alla generationer. Vi bygger upp en scenyta för rörelse och workout, där man kan spela sin egen musik och dansa eller träna.

6. Pumptrack: Omkring 1 000 kvm ägnade till cyklister, kickbikers och skatare. Stockholmsområdets första riktiga platsbyggda pump­ track är en slingrande asfaltsbana med hopp, kullar och kurvor.

7. Fotbollsplan: En 40 x 70 kvadratmeter stor konst­ gräsplan enligt fotbollsförbundets riktlinjer för en sjumannaplan. För både match och träning.

 

Se filmen från Vilunda aktivitetspark