Haga Norra

Haga Norra etapp 1

Snart säljstartar vi första etappen i Haga Norra i Solna, en snabbt växande stadsdel i Stockholm. Härifrån tar du dig till Odenplan på fyra minuter och till Centralen på sju minuter med pendeltåg. När stadsdelen är fullt utbyggd kommer 2 000 människor bo och 5 000 arbeta här. Med en blandning av boende, besökande och arbetande är ambitionen att Haga Norra ska leva dygnet runt.

Projektfakta
Antal lägenheter: 42 st i etapp 1
Lägenhetstyper: 1-4 rum och kök
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Lägenhetsstorlekar: 24-85 kvm
Säljstart: Preliminärt hösten 2020
Inflyttning: Preliminärt augusti 2021

Haga Norra ligger i ett fantastiskt läge nära Stockholms innerstad, samtidigt som 144 hektar natur väntar i Hagaparken runt hörnet. I området kommer 6 unika bostadskvarter av olika karaktär att uppföras tillsammans med kontor.

Haga Norra ska bli en blandstad full av individer. Här kommer du inte hitta de stora kedjorna, men väl de små personliga butikerna, affärerna, caféerna och restaurangerna av innerstadskaraktär. BRABO kommer uppföra de första två kvarteren med säljstart 2020 och inflyttning från 2021. Hela stadsdelen Haga Norra beräknas vara färdigställd 2026.

 • Butiker & service
  I de nya kvarteren i Haga Norra kommer det finnas gatuhandel med bra blandning av butiker, caféer och restauranger. Tio minuter bort ligger Mall of Scandinavia med över 200 butiker.
 • Kommunikation
  4 minuters promenad till Solna Station där du tar dig till T-centralen på 7 minuter eller Odenplan på 4 minuter. Tvärbanan tar dig till Solna centrum på 2 minuter och Sundbybergs centrum på 7 minuter. Ett tiotal busslinjer passerar även området. När tunnelbanan kommer till Arenastaden år 2025 planeras en uppgång i närheten av Haga Norra, vilket kommer att öka tillgängligheten ytterligare!
 • Träning
  De boende i BRABO-lägenheterna kommer ha tillgång till gratis gym i huset. Till SATS Frösunda är det ca 500 meter. 1 km till Klättercentret Solna. 1,5 km till Vasalundshallen med simning, sporthall och två gymnastiksalar.
 • Restauranger
  Matgränd i Haga Norras kvarter med brett utbud av restauranger och caféer.
 • Friluftsliv
  Grön motion, spontansport eller utomhuslek, Haga Norra gränsar till natursköna Hagaparken.
 • Förskola & Skola
  En förskola kommer uppföras i Haga Norra. Till Alfaskolan är det 800 meter.
4 minuter till Odenplan, 7 minuter till T-centralen

Haga Norra är en snabbt växande stadsdel i Stockholm. Härifrån tar du dig till Odenplan på fyra minuter och till T-centralen på sju minuter med pendeltåg. Några minuters promenad österut hittar du Hagaparken – en unik destination med museum, slott och paviljonger i naturskön omgivning. Åt andra hållet ligger Råsunda med charmiga butiker och ett levande stadsliv. Men även om innerstan och arenastaden ligger minuter bort, tror vi att du kommer att vilja spendera mest tid i och omkring Haga Norra. Det är helt enkelt för trevligt för att låta bli.

Första kvarteret i Haga Norra med Bilias showroom på bottenplan
Kvadratsmarta bostäder

Första etappen i stadsdelen är klar redan 2021. Förutom kvadratsmarta bostäder med hög standard kommer alla boende att kunna nyttja husets gym, co-working space, hobbyrum, relaxavdelning, takterrass samt vår bil- och cykelpool. Allt under samma tak som din bostad. I bottenplan kommer Bilia ha sitt showroom och i hörnet av huset finns ett café, redan i första etappen.

Gym, co-working space & hobbyrum ingår

Bostäderna byggs med utgångspunkt i konceptet BRABO aktiv där du som boende kommer ha tillgång till gemensamma ytor som gym, relaxavdelning, hobbyrum och även co-working space för dig som driver eget eller vill kunna jobba hemifrån i en kreativ miljö.

Här finns dessutom en husvärd på heltid för att göra trivselfaktorn i huset lite högre. Det är värden som ser till att det finns nybryggt kaffe tillsammans med aktuella tidningar och tidskrifter i husets co-working space. Värden ser också till att hålla de gemensamma utrymmena under uppsikt så att de är trivsamma och inbjudande. Det kan låta flott. Men vi tycker att det är vettigt för verkliga, vanliga människor. Som lever ett aktivt liv, på sitt eget sätt.

Gym i Haga Norra etapp 1
Co-working space i Haga Norra etapp 1
Hobbyrum i Haga Norra etapp 1
Vila, vardag och fest på taket

Ett hem med plats för alla dina behov är ett hem med ytor för vila, vardag och fest. Därför finns husets privata takterrass tillgänglig för dig, som en fredad zon för avkoppling eller nya möten. På terrassen, som dessutom är uppvärmd, hittar du gasolgrill, grönska och mysiga sittgrupper

Gemensam takterrass i Haga Norra etapp 1
Som boende i Haga Norra kommer du få tillgång till bilpool, cykelpool och elsparkcyklar
Dela på fordon

Att kunna leva här utan att äga ett fordon är en självklarhet för oss. Det är lika enkelt som klimatsmart. Därför erbjuder vi alla tänkbara delningstjänster. Vi har helt enkelt tänkt på all transport, så att du inte behöver.

Cykelpool
Upptäck cykelpoolen, med vanliga cyklar och elcyklar. Gatorna i Haga Norra är placerade på ett sätt som skapar förutsättningar för ett aktivt uteliv på två hjul. Med cykel tar du dig snabbt till bageriet i Råsunda för en morgonkaffe på de bästa bönorna, eller till innerstan på 10 minuter.

Bilpool
I den smidiga bilpoolen hämtar du enkelt ut den sorts bil du behöver för dagen. Besöket på stormarknaden blir enklare med en kombi, men för besöket hos föräldrarna passar kanske något mindre. Upplev en fordonspool som är anpassad helt för dig.

Haga Norra ska bli Stockholms mest trivsamma stadsdel

Här kommer 2 000 människor bo och 5 000 arbeta när stadsdelen är helt färdigställd om några år. Visionen är att en skön matgränd med glastak, öppen året om, ska samsas med aktivitetsytor på huvudgatan Matildatorget. Där finns plats för boule och ett glas vin, eller varför inte en kopp kaffe på en av gatans uteserveringar.

Sylvangatan med Haga Norra etapp 1 till vänster (Visionsbild)
Kommande matgränd i Haga Norra (Visionsbild)
Uteserveringar längs Matildatorget i Haga Norra (Visionsbild)
Flexibel zon på Matildatorget för olika typer av aktiviteter året om (Visionsbild)
Hållbarhet

Bostäderna i Haga Norra är certifierade med kvalitetsstämpeln Green Building. Det innebär att bostadshusens förbrukning är 25% lägre än nivån för nybyggnadskraven. Vi har även solceller på taket som driver husens gemensamma funktioner som el, belysning och hissar i trapphus och gemensamma utrymmen.

Utöver att bygga klimatsmarta bostäder klimatkompenserar vi också för tillverkningen av byggnadsmaterial, alla byggtransporter och andra utsläpp.

Samtliga illustrationer och uppgifter är preliminära och vi förbehåller oss rätten till ändringar.

 

Utvecklingen av Haga Norra sker i samarbete med: