Nu öppnar vi utlåningen av skateboards och sparkcyklar i Upplands Väsby

4 juni, 2021

[post_published]

På 4000 kvadratmeter erbjuds bland annat skatepark, utegym, pumptrack, klättervägg, dansyta och fotbollsplan

Den 16 juni slår vi återigen upp containerdörrarna i Vilunda aktivitetspark i Upplands Väsby. Parken har blivit en populär mötesplats fylld med ytor för såväl spontanidrott och träning som avkoppling och umgänge. För fjärde året i rad erbjuder vi gratis utlåning av skateboards och sparkcyklar under hela sommaren.

På 4000 kvadratmeter erbjuds bland annat skatepark, utegym, pumptrack, klättervägg, dansyta och fotbollsplan. Parken stod färdig sommaren 2018 och bakom initiativet står BRABO och Upplands Väsby kommun.

– Projektet färdigställdes 2018 och vi har varit här varje år för att hålla lågan igång. I samarbete med Väsbyhem engagerar vi i år fyra ungdomar från Väsby som sommarjobbar i parken. Eftersom det har funnits ett så stort intresse känns det roligt att vi får vara med och bidra till en aktiv sommar i år igen. Vi tror att projektet bidrar till ett aktivt stadsliv och en tryggare stad, säger Fredrik Mattsson, vd på BRABO.

Bemanning hela sommaren

Mellan kl 12-18 varje vardag, från 16 juni till 31 augusti, kommer BRABOs container att stå öppen och vara fullutrustad med skateboards och sparkcyklar. Utlåningen bemannas av totalt tre sommarjobbare. Ludwig Fant har sommarjobbat vid BRABOs utlåning sedan starten 2018 och drivs av sin passion för BMX-cykling. Han ser nu fram emot ännu en fartfylld sommar i Vilundaparken.

– Det känns väldigt roligt att få komma tillbaka i år igen. Parken har blivit populär och betyder så mycket för området. Det är en trygg plats att vara på och jag är glad att återigen få jobba här, säger Ludwig Fant, sommarjobbare i Vilunda aktivitetspark.

Ludwig Fant har sommarjobbat vid BRABOs utlåning sedan starten 2018

Besökare i parken uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens aktuella rekommendationer.