BRABO väcker nytt liv i gamla kvarter – vill skapa ett aktivt stadsliv i Inre hamnen

18 september, 2019

[post_published]

På Norra Promenaden 31 i Norrköping har BRABO byggt upp en härlig miljö både ute och inne för lunchgästerna att vistas i.

BRABO har genom moderbolaget Mattssons Fastighetsutveckling länge varit verksamma längs Norra Promenaden i Norrköping. Nu finns planer på att bygga både bostäder och kontor i området, men först vill BRABO nyttja marken för att skapa ett aktivt stadsliv med lunchservering och aktiviteter tillsammans med Östgöta kök.

Bostadsutvecklaren BRABO är ett familjeägt dotterbolag till Mattssons Fastighetsutveckling som varit aktiva i Norrköping sedan 1930-talet. Marken längs Norra Promenaden har varit i familjens ägor sedan 1970-talet och har varit en stor tillgång för en rad olika industrier och verksamheter genom åren. Som en del av Norrköpings kommuns satsning på stadsutvecklingsprojektet Inre hamnen planerar nu även BRABO att utveckla sin mark i området.

– Vi vill utveckla vår mark i Inre hamnen genom att skapa kvarter med en stark karaktär som har kopplingar både bakåt och framåt i tiden. Området består idag av byggnader av olika åldrar och karaktärer, vilket är en stor tillgång i skapandet av den nya stadsdelen där vi vill blanda gammalt med nytt samt arbetsplatser och bostäder i olika upplåtelseformer, säger Fredrik Mattsson, vd på BRABO.

BRABO har som vision att bygga bostäder och samhällen för ett aktivt stadsliv. Därför utmanar vi traditionella definitioner av hur både ett hus och hur hela områden ser ut och fungerar. De nya kvarteren i Inre hamnen är under planering och det kommer att dröja några år innan de står på plats. Däremot vill BRABO redan nu aktivera området med både lunchservering och aktiviteter som en försmak på hur ett aktivt stadsliv kan komma att se ut i Inre hamnen i framtiden.

Ett samarbete mellan BRABO och Östgöta kök har inletts och redan nu finns en food truck på plats vid eventlokalen Garaget i en härlig miljö bland växter, trämöbler, och oljefat som gjorts om till ståbord. Här finns även pingisbord och basketkorg för den som vill aktivera sig under lunchen.

– Att få samarbeta med BRABO och ytterligare förbättra Norrköpings lunchutbud känns jätteroligt. Vi ser fram emot att kunna erbjuda vår mat och service till besökarna vid Garaget food truck. Just nu serverar vi bland annat Poke bowls, den trendiga hälsomaten från Hawaii och även olika typer av burgare och gyros, men vi kommer variera menyn en del över tid, säger Thomas Hallgren, delägare och grundare av Östgöta kök.

Stadiums huvudkontor ligger granne med Garaget food truck och är dessutom ledande i Sverige på att inspirera människor till ett aktivt liv. Därför bjöds hela kontoret ned till food trucken för att testa lunchen under invigningen den 17 september.


– På Stadium brinner vi för att inspirera människor till att leva ett aktivt liv. Att BRABO tänker likadant kring stadsutveckling är jättekul! Det känns bra att vi nu har hälsosam mat och aktiviteter att ägna oss åt på luncherna vid grannfastigheten, säger Karl Eklöf, vd på Stadium.

 

Öppettider:

Garaget food truck står på Norra promenaden 31 och kommer vara öppen varje vardag mellan kl 11.00 – 14.00 året om, även under vintertid då det finns sittplatser inomhus. Utomhuspingis och basket är kostnadsfritt och kommer vara tillgänglig under samma öppettider som lunchserveringen. Racket och bollar finns att låna på plats.

Den aktuella menyn går att hitta på: facebook.com/garagetfoodtruck