Stort intresse för Haga Norra: 95% av lägenheterna bokade – Nu släpper vi nästa etapp

18 februari, 2021

[post_published]

Stark bostadsmarknad och mer tid i hemmet driver hög säljtakt.

I vårt senaste projekt Haga Norra etapp 1 har 145 lägenheter bokats sedan säljstarten den 26 oktober 2020, vilket motsvarar 95% av de 153 bostadsrätterna i projektet.

Bostadsmarknaden har trots pandemin under 2020 och början av 2021 visat sig stark med en fortsatt stor efterfrågan och stigande priser på bostadsrätter. Vi ser också en trend i att många spenderar mer tid i hemmet vilket ställer krav på funktioner som t.ex. co-working space i huset.

Ökad efterfrågan på bostadsrättspriser i Stockholm och Solna

Enligt svensk mäklarstatistik har priserna på bostadsrätter i Stockholms län ökat med 7,2% de senaste 12 månaderna (jan 2020-jan 2021).

Även i Solna kommun har priserna ökat. Från januari 2018 till januari 2021 har snittpriset per kvadratmeter ökat med ca 12%. Januari 2021 var även den månad med högsta snittpriset någonsin i Solna kommun.

Mer tid spenderas i hemmet

Den starka bostadsmarknaden har givetvis flera förklaringar men en trend verkar vara att boendemiljöer har blivit mer centrala i våra liv då mer tid spenderas i hemmet. I en undersökning som genomfördes på Hemnet i oktober 2020 svarade 42 procent att deras intresse för att flytta har ökat sedan i mars 2020. Av de tillfrågade var det 13 procent som uppgav att deras ökade intresse hade att göra med att mer tid spenderas i hemmet under rådande omständigheter.

Detta ställer nya krav på utformningen av framtidens boende. Vi på BRABO tror att egna lägenheter i kombination med gemensamma ytor för de boende för att umgås, arbeta och aktivera sig i är nyckeln till framtidens boende.

Co-working space och andra funktioner i huset

I projektet Haga Norra har fokus lagts på ett aktivt liv hemma. I huset finns gemensamma ytor i form av co-working space, gym och hobbyrum. Något som visat sig vara eftertraktat under höstens säljstart av första etappen i projektet.

Vi är mycket nöjda med vår produkt i Haga Norra. Vi tror att vårt koncept ligger rätt i tiden. Gemensamma ytor för arbete och aktivitet, närhet till innerstan, bra kommunikationer och grönområden i närheten är precis vad bostadsköpare vill ha idag, säger Fredrik Mattsson, vd på BRABO.


I Haga Norra finns bland annat Co-working space för de boende. Något som varit mycket uppskattat hos köparna.

Efter försäljningsframgången av första etappen släpper vi nu Haga Norra etapp 2, som består av 115 bostadsrätter placerade i samma kvarter som första etappen.

Med tanke på den höga försäljningstakten under hösten så känns det rätt att nu gå ut med nästa etapp. Det är många som hör av sig och undrar när försäljningen av nästa etapp kommer ske, och som det ser ut nu kommer vi sälja etapp 2 under våren 2021, säger Fredrik Mattsson.

Vi har nu börjat att ta emot intresseanmälningar för Haga Norra etapp 2 på vår hemsida. Alla intressenter kommer få löpande information inför säljstarten.

Området Haga Norra
Haga Norra är en ny stadsdel mellan Solna Station och Hagaparken. BRABO uppför i samarbete med Fabege de första två kvarteren i stadsdelen med totalt 420 bostäder. I kommande kvarter planeras fler bostäder och även kontor. När tunnelbanan kommer till Arenastaden planeras en uppgång några minuters promenad från Haga Norra. När stadsdelen står färdig kommer den att rymma 2 000 boende och 5 000 arbetande.

Haga Norra etapp 2
Antal lägenheter: 115 st
Lägenhetstyper: 1-4 rum och kök
Lägenhetsstorlekar 30-100 kvm
Inflyttning: Från maj till september 2022