Snart öppnar aktivitetsparken i Upplands Väsby – säsongstart 13 juni

31 maj, 2022

Den 13 juni öppnar Vilunda aktivitetspark i Upplands Väsby för säsongen. Parken har sedan den öppnade 2018 blivit en populär mötesplats fylld med ytor för såväl spontanidrott och träning som avkoppling och umgänge. BRABO erbjuder i vanlig ordning gratis utlåning av skateboards och sparkcyklar under hela sommaren fram till den 31 augusti.

På 4000 kvadratmeter finns skatepark, utegym, pumptrack, klättervägg, dansyta och fotbollsplan och bakom initiativet står BRABO och Upplands Väsby kommun. Parken har blivit en populär och trygg plats att vara på och attraherar många besökare.

– Våra vanligaste besökare är från tre till tjugo år, men alla är välkomna att skejta och ha kul, säger Ludwig Fant, samordnare för Vilunda aktivitetspark. Ungdomarna kommer både från Väsby och från intilliggande kommuner som Sollentuna och Märsta. Jag och mina sommarjobbande kollegor tar emot ett 50-tal ungdomar om dagen så det är som en fartfylld fritidsgård med skatefokus vilket är jättekul.

BRABOs container med skateboards, sparkcyklar och skyddsutrustning att låna gratis kommer att stå öppen varje vardag mellan klockan 12-18 varje vardag, från 13 juni till 31 augusti. Bemanningen sker av lokala sommarjobbare som BRABO och det kommunala bostadsbolaget Väsbyhem anställer.

BRABO har länge drivit idén om att utveckla området kring Vilundaparken. Den initiala målsättningen var att kombinera idrottsanläggningar och bostäder för att skapa en aktiv mötesplats för kommunens invånare. Arbetet med bostäderna är fortfarande i sin linda, men parken har med åren fått ett stort intresse från allmänheten och BRABO har därför funnits på plats varje sommar för att hålla aktiviteterna vid liv.