Så tar BRABO sina hyreshus till nästa nivå

19 maj, 2021

[post_published]

Hyreshus är ofta är enkla i sin utformning och bjuder sällan på mer än vad som krävs enligt Boverkets byggregler (BBR). Det är något vi på BRABO vill förändra.

Utöver att formge våra hyreshus med tilltalande arkitektur och genomtänka materialval försöker vi även hitta hållbara lösningar som ska få sammanhållningen bland hyresgästerna att bli bättre.

Här kommer några exempel på hur vi tar hyreshus till nästa nivå:

 
Elcykelpool med digitala lås och inbyggd GPS

Vårt hyreshus på Dragonvägen i Upplands Väsby med 91 lägenheter var först ut att testa vår nya elcykelpool, något som visade sig bli väldigt populärt bland hyresgästerna. Elcyklarna är utrustade med låset LINKA som styrs via en app på mobilen.

Som boende i huset får man tillgång till appen och kan se vilka cyklar som är lediga. Hyresgästerna får låna cykeln i 24 timmar i taget och tack vare en inbyggd GPS i cykellåset går det endast att avsluta cykelturen i husets cykelrum.

 

Gemensamma utrymmen för en aktiv livsstil

Med konceptet BRABO aktiv uppmuntrar vi till aktivitet och spontanumgänge med exempelvis gym, spa, hobbyrum och co-working space för de boende i huset. Våra bostadsrättsprojekt är alltid byggda efter denna princip, men nu har vi även utvecklat konceptet till våra hyreshus. Vårt senaste projekt Barkarby SIX har ett pingisrum, ett hobbyrum och ett enklare gym/yogarum.

 

Trivselgrupp för bättre gemenskap och planteringar på innergården

I våra senaste hyresprojekt har vi tillsatt en trivselgrupp som består av hyresgäster i fastigheten. Trivselgruppen får ekonomiskt bidrag för att skapa en trivsam miljö med odlingar och annat på innergården. Syftet med trivselgruppen är att få bättre gemenskap bland de boende och därmed öka trivseln.


 

Miljörum som lockar till återvinning

I alla nybyggda hyreshus från och med 2019 har vi inrett våra miljörum med naturmotiv på väggarna för att skapa en mer trivsam miljö. På Dragonvägen i Upplands Väsby har vi även installerat en högtalare med fågelkvitter som börjar låta när någon går in i miljörummet. Vi hoppas och tror att detta gör våra hyresgäster mer motiverade att sopsortera.