Nu startar sommaren i Vilunda aktivitetspark – BRABO öppnar utlåningen av utrustning

29 juni, 2020

[post_published]

Ludwig Fant har sommarjobbat vid BRABOs utlåning varje år sedan starten 2018

I början av juni slog vi återigen upp containerdörrarna i Vilunda aktivitetspark i Upplands Väsby. För tredje året i rad erbjuder vi gratis utlåning av skateboards, sparkcyklar och hjälmar under hela sommaren.

– Det har blivit en populär och kul mötesplats för alla som vill röra på sig. Initiativet är väldigt omtyckt av Väsbyborna och det känns roligt att finnas på plats i år igen, säger Fredrik Mattsson, vd på BRABO.

Nu har sommaraktiviteterna återigen dragit igång i Vilundaparken i Upplands Väsby. På 4000 kvadratmeter erbjuds bland annat skatepark, utegym, pumptrack, klättervägg, dansyta och fotbollsplan. Parken stod färdig redan sommaren 2018 och bakom initiativet står BRABO och Upplands Väsby kommun. Den initiala målsättning var att kombinera idrottsanläggningar och bostäder för att skapa en aktiv mötesplats för kommunens invånare. Arbetet med bostäderna är fortfarande i sin linda, men parken har med åren fått ett stort intresse från allmänheten och BRABO har därför funnits på plats varje sommar för att hålla aktiviteterna vid liv. Förutom utlåning av utrustning har vi även anordnat instruktörsledd gruppträning och skateboardträning för tjejer, med målet att locka fler till sporten. Som bostadsutvecklare i området har BRABO ansvaret att fylla parken med liv och rörelse – ett uppdrag som vi värnar om.

– Projektet färdigställdes 2018 och vi har varit här varje år för att hålla lågan igång. I samarbete med Väsbyhem har vi engagerat tre ungdomar från Väsby som sommarjobbar i parken. Eftersom det har funnits ett så stort intresse känns det roligt att vi får vara med och bidra till en aktiv sommar i år igen. Vi tror att projektet bidrar till ett aktivt stadsliv och en tryggare stad, säger Fredrik Mattsson.

BRABOs container är nu fylld med nya skateboards och sparkcyklar som är redo att lånas ut

Bemanning hela sommaren

Mellan klockan 12 och 19 varje dag, från juni till augusti, kommer BRABOs container att stå öppen och vara fullutrustad med ännu fler skateboards och sparkcyklar. Utlåningen bemannas av totalt fyra sommarjobbare, där minst två är på plats dagligen. Ludwig Fant har sommarjobbat vid BRABOs utlåning sedan starten 2018 och drivs av sin passion för BMX-cykling. Han ser nu fram emot ännu en fartfylld sommar i Vilundaparken.

– Det känns väldigt roligt att få komma tillbaka i år igen. Framför allt för att jag får göra något jag brinner för, samtidigt som vi bidrar till att göra något bra för Väsby. Det blir en oslagbar kombination, avslutar Ludwig Fant.

På 4000 kvadratmeter erbjuds bland annat skatepark, utegym, pumptrack, klättervägg, dansyta och fotbollsplan

Läs mer om Vilunda aktivitetspark här.