Lyckat med konceptet BRABO aktiv i Väsby Terrass

21 maj, 2019

[post_published]

På BRABO ser vi till att våra bostäder underlättar för de boende att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sedan flera år tillbaka arbetar vi därför efter konceptet BRABO aktiv i de flesta av våra projekt. Senast var Väsby Terrass där hobbyrum och gym utgör en stor del av utrymmet i husets bottenplan.

Genom att bygga bostäder med konceptet BRABO aktiv tänker vi till exempel på dem som har ont om tid och på ett smidigt sätt kan få in träning i schemat tack vare ett gym i fastigheten. Vi tänker också på dem som gärna åker skidor, spelar golf eller cyklar på fritiden och behöver någonstans att sköta om och förvara sin utrustning.

I vårt projekt Väsby Terrass har de boende snart hunnit bo ett år i huset som är utrustat med gym och hobbyrum efter konceptet BRABO aktiv. Något som blivit mycket välanvänt och uppskattat av de boende.

I hobbyrummet finns ett stort arbetsbord, hyllor med bra förvaring, cykelhållare och en diskbänk som är perfekt för plantering av blommor. Tanken är att hobbyrummet ska vara mångsidigt och att man som boende ska kunna hålla på med fritidsintressen som man normalt annars bara kan göra om man har hus.

För pensionärerna Mait och P-O som sålt sitt hus för att bo i Väsby Terrass är hobbyrummet väldigt omtyckt och välanvänt.

”Jag använder ofta hobbyrummet för mina pysselprojekt. Konceptet BRABO aktiv med de gemensamma ytorna är toppen och gör att huset blir mer levande.”

– Mait Knuts, boende i Väsby Terrass

Alldeles intill hobbyrummet finns ett välutrustad gym för de boende. Här tränar man löpning, styrketräning eller yoga, i ett gym med de senaste maskinerna samt gott om fria vikter och utrymmen för träning med egen kroppsvikt. Johan, 24 bor i Väsby Terrass och är en flitig användare av gymmet.

”Det är perfekt att alltid har nära till träning, och att man slipper kostnaden för gymkort såklart!”

– Johan Engqvist, boende i Väsby Terrass

Med BRABO aktiv utmanar vi oss själva att bygga funktionella bostäder med kreativa och ibland oväntade lösningar, något vi planerar att fortsätta med under lång tid framöver. Flera av våra hus har också en bilpool med miljöbilar samt en cykelpool för de boende. Inom kort kommer ännu fler BRABO aktiv-projekt att uppföras.