Gjutningen av 420 BRABO-lägenheter i Haga Norra påbörjad

6 mars, 2019

[post_published]

Tisdagen den 5/3 påbörjades gjutningen av grunden till det som ska bli 420 BRABO-lägenheter och Bilias största bilhall i den nya stadsdelen Haga Norra.

Under tisdagen den 5/3 påbörjades första gjutningen av det nya kvarteret i Haga Norra tillsammans med representanter från Fabege, Bilia och Zengun. Detta firades genom att gjutna ner en kapsel innehållande tidplan, bilder och ritningar från projektet.

Projektet inleds med en påbyggnad av stomme och fasad som skall vara på plats i samband med färdigställandet av Bilias anläggning 2021. Bostäderna byggs i två kvarter med sammantaget drygt 420 lägenheter och med en yta om ca 31 000 kvm.

Modernt, uttrycksfullt och med en egen identitet – det har varit utgångspunkten för gestaltningen av kvarteret som nu byggs. Genom en blandning av bostäder, moderna kontor och handel tillsammans med Bilias anläggning ska Haga Norra bli en levande och hållbar stadsdel.

– Vi brinner för stadsutveckling och att skapa aktiva och hållbara stadsdelar. I Haga Norra får vi möjligheten att utveckla framtidens boende med egna konceptet BRABO Aktiv i kombination med klassiska stadskvalitéer, säger Fredrik Mattsson, VD.

Projektet Haga Norra utvecklas i samarbete med Fabege som står för de kommersiella lokalerna.


Projektfakta Haga Norra

Område:   Haga Norra, Solna kommun
Projektstorlek:   420 lägenheter
Lägenhetstyper:   1-5 rum och kök
Upplåtelseform:   Bostadsrätt
Verksamheter:   Bland annat gym, spa, hobbyrum och workspace
Byggnadsår:   2019-2023