BRABO stödjer ungdomsprojekt i Upplands Väsby – lånar ut skateboards och sparkcyklar i sommar

5 juli, 2019

[post_published]

BRABO har tillsammans med Upplands Väsby kommun utvecklat aktivitetsparken i Vilunda – en populär och kul mötesplats fylld med ytor för såväl spontanidrott och träning som avkoppling och umgänge. Nu finns sommarjobbare på plats och lånar ut skateboards, sparkcyklar och hjälmar åt barn och ungdomar.

Under sommaren 2018 invigdes den nya aktivitetsparken i Vilunda, Upplands Väsby som innefattar en skatepark, pumptrack, dansyta, klättervägg och ett utegym. BRABO har i egenskap av ankarpartner i området varit drivande i arbetet med att utveckla parken.

Nu har det gått nästan ett år sedan invigningen av parken och projektet har blivit en stor succé med många entusiastiska besökare, men även om parken är färdigbyggd och välbesökt finns fastighetsbolaget kvar för att hålla aktiviteterna i liv.

– På BRABO bygger vi bostäder som uppmuntrar till träning och aktivitet, men vi ser också till att fylla områdena runt omkring med liv och rörelse. I Vilunda driver vi detta projekt för att inspirera unga till aktivitet och skapa sysselsättning under sommaren, säger Fredrik Mattsson, VD på BRABO.

I sommar står därför BRABO för sommarjobbare på plats i aktivitetsparken som lånar ut skateboards, sparkcyklar och hjälmar helt gratis.

BRABO lägger stor vikt på arbetet med social hållbarhet där Vilunda aktivitetspark är ett av flera projekt. Genom det egna konceptet BRABO aktiv skapar man förutsättningar för människor att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Detta görs bland annat genom att bygga gym, hobbyrum och andra gemensamma ytor i och omkring bostadshusen, något som ofta medför bra gemenskap och samhörighet bland boende, vilket i sin tur bidrar till tryggare gator i kvarteren.

Öppettider Vilunda aktivitetspark

Aktivitetsparken i Vilunda är bemannad för utlåning av utrustning kl 12-18 varje dag i sommar till och med 31 augusti 2019. Undantag kan ske vid dåligt väder.