BRABO har färdigställt 109 hyresrätter och förskola i Upplands Väsby

25 april, 2023

Projektet Väsby Park innefattar 109 hyresrätter och en förskola

Nu står det nya hyreshuset Väsby Park med 109 lägenheter färdigt i centrala Upplands Väsby. Samtliga hyresgäster har tillträtt sina lägenheter och förskolan med plats för 72 förskolebarn har flyttat in i bottenvåningen.

BRABOs projekt Väsby Park på Dragonvägen i Upplands Väsby är ritat av Sandell Sandberg Arkitekter och byggstartades i mars 2021. BRABO har tidigare uppfört 91 hyresrätter längs samma gata och planerar för en ytterligare etapp efter denna.

Nära till service och kommunikationer

Huset ligger några minuters promenad från både Centrum och Tågstation, till T-centralen tar det 30 minuter och till Arlanda 10 minuter med pendeltåget.

– Vi har varit aktiva i Upplands Väsby länge och ser fram emot fler projekt i kommunen. Vi ser att Väsby kommer att fortsätta växa och attrahera fler invånare. Väsby har ett bra läge som innebär korta restider både till centrala Stockholm och Arlanda, samtidigt som det är nära till naturen nästan överallt, säger Patrik Ericson, VD på BRABO.

Förskola i entréplan skapar aktivitet längs med gatan

En viktig del av projektet har varit att aktivera bottenvåningarna för att skapa aktivitet längs med gatan. I projektets entréplan har BRABO byggt en förskola med plats för 72 barn fördelade på sex avdelningar, som drivs av Norlandia. Förskolegårdarna har förlagts i de gröna delarna mellan de nya husen och det äldre villaområdet.

– Vi är stolta över att vara en del i skapandet av fler förskoleplatser i Upplands Väsby, fortsätter Patrik Ericson. Vi ser också mycket fram emot samarbetet med Norlandia som kommer att driva förskolan i vårt hus.