BRABO bidrar till stadsutvecklingen i Haga Norra

23 februari, 2018

[post_published]

BRABO har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Fabege att bygga omkring 500 bostäder i kvarter 6 och 7 i den hållbara stadsdelen Haga Norra. Kvarteret omfattar även kommersiella lokaler. BRABO uppför bostäderna i enlighet med ett eget koncept som stimulerar till aktivitet.

– Vi är stolta över att Fabege har gett oss förtroendet att vara med i den spännande utvecklingen av Haga Norra. Vi brinner för staden som organism och är genuint intresserade av att bidra till stadsdelar som borgar för både trivsel och en hållbar livsstil. Vårt eget koncept BRABO Aktiv är framtaget för att uppmuntra människor till ett gott liv med god hälsa. Det tar vi självklart med oss in i Haga Norra, säger Fredrik Mattsson, vd på BRABO.

BRABO Aktiv innebär att de boende har tillgång till en rad gemensamma utrymmen, till exempel fullt utrustat gym med bastu, lounge där man kan sitta och jobba, ateljé där man till exempel kan måla eller ha fest samt verkstad där cykeln kan repareras eller skidorna vallas

Bostäder för unga stockholmare

De kvarter som BRABO utvecklar i Haga Norra i nära samarbete med Fabege rymmer omkring 500 bostäder. Tonvikten ligger på 1–2 rum och kök. Lägenheterna kommer att vara välplanerade med smarta lösningar och optimerade ytor för att hålla kostnaden för slutkund så låg som möjligt. I markplan planeras det för kommersiella lokaler. På husens tak kommer gemensamma terrasser med bra solläge, utsikt och grillmöjligheter att finnas, och på gård och takterrass odlingslådor.

– Läget är perfekt för unga stockholmare, med tanke på det stora utbudet av butiker, service och nöje i Solna, närheten till tunnelbanan och city, samt den fantastiska Hagaparken precis runt hörnet, säger Fredrik Mattsson på BRABO.

För att utveckla bostadsrätterna i kvarter 6 och 7 i Haga Norra har BRABO och Fabege bildat ett joint venture-bolag.