Slottsgränden

240 hyresrätter centralt i Norrköping

Kvarteret Slottsgränden är beläget centralt i Norrköping och är en del av det omfattande stadsutvecklingsprojektet Inre hamnen. Inre hamnen kommer att byggas ut etappvis och rymma omkring 3 000 bostäder när allt är färdigbyggt.

Slottsgränden består av 240 hyresrätter och 50 p-platser, ritade av det Stockholmsbaserade arkitektkontoret HOW Arkitekter.

Projektfakta
Antal lägenheter: 240
Lägenhetstyper: 1-4 rok
Inflyttning: Preliminärt 2024
Ansökan om hyreslägenhet - Slottsgränden

 

 

Slottsgränden ligger i ett av Norrköpings bästa och mest centrala lägen och är en del av det nya stadsutvecklingsprojektet Inre Hamnen.

Området är beläget vid Motala ström nära city, resecentrum, promenaderna och den framtida stadsparken Johannisborg. Härifrån är det nära till restauranger, butiker, skolor liksom till buss- och spårvägskommunikation.

 • Butiker & Service
  Promenera in till city där du hittar en mängd olika butiker, bland annat i köpcentrumet Spiralen. Till Ingelsta Shopping är det ca 5 min med bil.
 • Kommunikationer
  Utmärkta buss- och spårvagnskommunikation. Slottsgränden ligger dessutom i direkt anslutning till Norrköpings nya resecentrum med Ostlänken.
 • Restauranger
  En kort promenad till city och du finner en mängd olika caféer och restauranger. Max hamburgare ligger i direkt anslutning till Slottsgränden. När Inre hamnen är färdigställt kommer flera nya restauranger att finnas på plats.
 • Träning
  10 minuters promenad till gymmet SATS. Klätterhallen i Norrköping ligger precis intill Slottsgränden. 700 m till Saltängens IP.
 • Förskola & Skola
  200 m till Strandgården förskola. 1 km till Malmska skolan. Flera andra förskolor och skolor finns i närområdet.
 • Friluftsliv
  Ca 2 km till Folkparken. Ca 3 km till elljusspåren i Himmelstalund.