Rindö Brygga 2

Skärgårdslägenheter på Rindö

Stadsnära drömlägenheter i söderläge ritade av Thomas Sandell – här bor du mitt i skärgården med innerstadens puls en timme bort med bil.

I en södersluttning med 50 meter till strandkanten och båtplatser ligger vårt nya projekt Rindö Brygga 2. Härifrån har man en storslagen panoramavy över Solöfjärden, Tynningö och Värmdö. Västerut ligger Vaxholm och 10 distansminuter österut finns Grinda.

De tre byggnaderna har placerats för att skapa maximal sjökontakt och är två till fyra våningar höga. Husen är gestaltade i tre olika träkulörer och har försetts med generösa fönsterpartier som bjuder på en enastående utsikt och låter solljuset flöda in i bostäderna. Dessutom har samtliga bostäder utrustats med rymliga balkonger, terrasser eller uteplatser.

Bostäderna sträcker sig från yteffektiva ettor till rymliga femmor. Fokus ligger på sociala ytor, med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med generösa umgängesytor. Man har även sett till att det finns gott om förvaring. Flera av bostäderna har även ett extra arbetsrum eller walk in closet. Under den gemensamma gården finns garage och ytterligare parkering finns utanför huset, totalt finns 1,5 parkeringsplatser per lägenhet.

För att löpande få mer information om projektet, gör en intresseanmälan så hör vi av oss!

Arkitekterna om utvecklingen av Rindö Hamn:

I samband med att Etapp 2 kommer att genomföras byggs området ihop och stadsbilden blir komplett så som den från början är planerad i detaljplanen.

Kv. Dykaren får en ny granne på andra sidan vägen i öster. De nya husen samspelar med både Etapp 1 och Dykaren och kommer att göra så att Östra Kasernvägen blir mer stadsmässig och färdig. Utsikten mot den tomt där Etapp 2 ska uppföras kommer att förbättras från en ofärdig grusad yta till de nya omsorgsfullt gestaltade husen med träfasader och smidesräcken.

Etapp 2 planeras precis som Etapp 1 att uppföras med träfasad och det finns ett släktskap till Etapp 1 vilket kommer tillföra kvaliteter till båda husen.

Parkeringen som idag tillfälligt satts upp kommer att bli samordnad med Etapp 2. Det kommer att finnas både garageplatser och utomhusplatser. Marken kommer att färdigställas runt om hela kvarteret och området kommer i sin helhet att berikas av Etapp 2.

Projektfakta
Antal lägenheter: 61 st
Upplåtelseform: Bostadsrätter
Säljstart: 2022
Lägenhetstyper : 1-5 rum och kök
Lägenhetsstorlekar: 26-130 kvm
Inflyttning: Preliminärt 2024

Den historiskt präglade ön blandar levande och rogivande miljöer med oanad trivselfaktor. Här finns närheten till havet, friluftsområden och promenadstråk – här finns närheten till storstaden, men utan allt det stora.

Alldeles intill Rindö Brygga finns bland annat förskola, skola åk 1-6, ett ostmakeri, ett ölbryggeri, en nyöppnad skärgårdsrestaurang, kajakuthyrning, tennisbana, gym, samt Waxholmsbåt. För den som har egen båt finns också ett fullservicevarv.

I Vaxholm som ligger en halvtimmes bilfärd bort, finns ett ytterligare utbud av butiker, restauranger och service.

 • Butiker & service
  2,5 km till Rindö Lanthandel. 6 km till Vaxholm med Coop Konsum och en mängd olika butiker.
 • Kommunikation
  400 meter till närmsta busshållsplats med Linje 688 som tar dig till Vaxholm, där goda bussförbindelser finns. 500 meter från Rindö hamn ligger Grenadjärsbryggan med angöring för Vaxholmsbolagets pendelbåtar till Strömkajen i centrala Stockholm. Med bil tar du dig från Rindö Brygga till innerstan på ca 45 minuter.
 • Sjukvård
  I Vaxholm ca 6 km från Rindö Brygga finns Vaxholms Vårdcentral.
 • Träning
  450 meter till Fysio Gym. Ca 1 km till Rindö sporthall med yoga, innebandy, tennis m.m.
 • Restauranger
  100 meter till Restaurang Batteriet och Ostmakeriet med Café. 500 meter till Vaxholms Brygghus. På andra sidan vattnet mot Värmdö ligger även Fredriksborg Hotell & Restaurang.
 • Bad
  500 meter till närmsta badbrygga.
 • Friluftsliv
  På Rindö har du alltid nära till havet, friluftsområden och härliga promenadstråk. Ca 1 km från Rindö Brygga finns elljusspår som spåras för längdspår vintertid.
 • Förskola
  2,3 km till Rindö förskola.
 • Skola
  350 meter till Rindö skola F-6.