Flemingsberg - Södra Stockholms nya stadskärna

I Flemingsberg utvecklas en inspirerande mötesplats med människan i centrum. Här växer en urban stadsmiljö fram med närmare 12 000 nya bostäder, 20 000 arbetsplatser och en ny central stadskärna med handel, kultur och service. Här vill man skapa ett långsiktigt hållbart samhälle, med levande stadsmiljöer, och en närhet till grönska och rekreation.

Området kring Huddinge Sjukhus är ett av Sveriges mest expansiva kluster inom Life Science och är dessutom utsett till en av Stockholms framtida regionala kärnor.

Stockholm Central nås på 18 minuter med pendeltåg och till Södra Station tar det endast 15 minuter.

Det är gångavstånd till pendeltåg och bussar, samt till Karolinska Universitetssjukhuset och Södertörns högskola. Det byggs mer än någonsin i Flemingsberg; nya bostäder, företag, affärer, forsknings- och utbildningscentra.

För den som gillar en aktiv fritid finns många alternativ. Visättra sportcenter med konstfrusen ishockeyrink, fotbollsplaner, tennisbanor, promenadvägar och andra aktiviteter som lockar både ung och gammal sommar som vinter. Flemingsberg har både belysta skidspår och motionsspår i omväxlande terräng och Sörmlandsleden går förbi i skogen vid Visättra sportcenter.

Även Sverigeleden, som är en cykelled går genom Flemingsberg bakom Karolinska Universitetssjukhuset, på vägar med lite biltrafik. Flottsbro friluftsområde ligger i Flemingsbergs kommundel. Flottsbro är känt för sin alpina skidbacke vintertid. Bad, stuguthyrning, camping och mountainbikebanor sommartid.