Väsby Trädgård

Tryggt köp

Att köpa ett nytt hem är förmodligen den största affären man gör i sitt liv. Därför ser vi till att hålla dig informerad och trygg under hela köpprocessen, från första visningen till dagen du flyttar in.

Ett tryggt köp

Hos oss köper du alltid din nya bostad till ett fast pris, utan stressande budgivning. Innan du tecknar förhandsavtalet behöver du ett lånelöfte från din bank. Banken gör då en personlig prövning och hjälper dig med en boendekostnadskalkyl så att du får överblick på dina boendekostnader.

Vi ser alltid till att överlämningen till bostadsrättsföreningens nya styrelse går smidigt till. För att den nya styrelsen ska känna sig trygg erbjuder vi en kostnadsfri styrelseutbildning

Finns det någon osåld lägenhet kvar efter tillträde köps denna av BRABO. På det sättet drabbas inte föreningen av minskade intäkter från insatser och årsavgifter.

Innan du flyttar in besiktigas bostaden av en opartisk besiktningsman. Efter två år görs en garantibesiktning av din bostad. Garantitiden är fem år, med undantag för vitvaror, blandare och målningsarbeten där den är 2 år.

Från visning till inflyttning

Kanske har du hört talas om våra projekt, sett en annons eller hittat till oss på något annat sätt. Här på brabostockholm.se gör du din intresseanmälan för det projekt du är intresserad av. Vi kommer då se till att hålla dig informerad om kommande visningar, informationsmöten och säljstart via e-post. En intresseanmälan kostar ingenting och är inte bindande till köp.

Köpet består av 6 enkla steg

1. Visning Inför säljstart brukar vi alltid hålla i visningar i något Showroom. Vi finns på plats för att svara på frågor och informera om projektet och dess lägenheter.

2. Lönelöfte Prata med din bank för att få ett lånelöfte för lägenhetens köpeskilling. Våra mäklare hjälper gärna till med detta.

3. Förhandsavtal När du bestämt dig för att köpa en lägenhet tecknar du ett förhandsavtal tillsammans med mäklaren. Avtalet är bindande och vid avtalets ingång betalar du 30 000kr.

4. Upplåtelseavtal 6 månader innan inflyttningsdatumet tecknar du ett upplåtelseavtal med mäklaren. Du betalar här 10% av den totala köpeskillingen minus de 30 000 du tidigare betalat.

5. Slutbetalning Ungefär 2 veckor innan du flyttar in betalar du in resterande 90% av köpesskillingen. Vi genomför då också en besiktning av lägenheten tillsammans med en besiktningsman.

6. Inflyttning Det var inte svårare än så. Välkommen till din nya lägenhet!